Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Transports / Arribar en tren

Arribar en tren

Arribar en tren

Barcelona compta amb diverses línies d'alta velocitat amb connexions ferroviàries directes amb les principals ciutats de França com ara París, Lyon o Perpinyà, així com amb més de trenta destinacions de tota Espanya, entre les quals Madrid i el Llevant. Disposa d'importants estacions de ferrocarrils i d'una xarxa de trens de rodalies que permet recórrer Catalunya amb comoditat.

Accessibilitat

ATENDO és el servei d'assistència personalitzada adreçat a viatgers amb discapacitat, persones grans o amb mobilitat reduïda transitòria, per a l'accés i trànsit per les estacions i la pujada i baixada dels trens. Ara bé, en els casos en els quals el viatger necessiti ajuda especial per comunicar-se, menjar, beure o anar al bany, ha de realitzar el viatge amb un acompanyant. Telèfon per sol·licitar el servei Atendo, 902 240 505. S'ha de fer amb 12 hores com a mínim d'antelació a la sortida del tren. Per poder tramitar correctament la teva assistència, indica clarament quina és la teva discapacitat i les necessitats del viatge que realitzaràs.

Les estacions de Sants i de França compten amb servei permanent d'assistència. En aquestes pots obtenir el servei sense prèvia sol·licitud, només presentant-te almenys 30 minuts abans de la sortida del tren, al centre d'atenció al client.

L'Oficina Central Atendo es troba ubicada a l'estació de Madrid Atocha i està oberta al públic de 06 a 24 h Tel. 917 744 040 DTS: 917 744 041. Fax: 917 744 042. E-Mail: oca.accesibilidad@renfe.es

Informació important per a viatgers amb mobilitat reduïda

Per a les places H la cadira de rodes ha de tenir les següents dimensions màximes: amplada 700 mm, profunditat 1.300 mm, i altura 1.400 mm.

Si necessites una cadira de rodes de trànsit per al trasllat per l'estació i/o accedir al tren, indica-ho en el moment de la compra del bitllet o sol·licitud del servei Atendo.

Per a trens de Mitja Distància, si tens un bitllet sense plaça assignada i necessites realitzar el teu viatge en plaça específica de mobilitat reduïda (plaça H), hauràs de sol·licitar-ho a través del telèfon 902 240 505 i presentar-te en el punt de trobada de l'estació d'origen al menys 30 minuts abans de la sortida del tren.


Estació de Barcelona Sants Estació de Barcelona Sants

Plaça dels Països Catalans, 1-7.
Horari: dilluns a divendres, de 4.30 a 0.30h. Dissabtes, diumenges i festius, de 5 a 0.30h
Metro: L3/L5-Sants Estació. Bus: 27, 78, 109, 115, D40, H10, V5 i V7.

Barcelona Sants és l'estació principal de ferrocarril de la ciutat. En ella hi conflueixen la majoria dels trens que tenen com origen o destinació la ciutat de Barcelona. Actualment, l'estació acull tant línies de rodalies com d'Alta Velocitat amb destinacions nacionals i internacionals.

Disposa de les següents connexions:

Trens nacionals
AVE - Alta velocitat espanyola: Madrid – Barcelona – Figueres.
AVE - Alta velocitat espanyola: Sevilla - Barcelona.
AVE - Alta velocitat espanyola: Màlaga - Barcelona.
AVE - Alta velocitat espanyola: Granada - Barcelona.
Euromed: Alacant - València - Tarragona - Barcelona.
Talgo: enllaça Barcelona amb diferents ciutats espanyoles.
Trenhotel: enllaça Barcelona amb diferents ciutats espanyoles.
Alvía: enllaça Barcelona amb diferents ciutats espanyoles.
Avio: enllaça Madrid amb Barcelona.
Ouigo: enllaça Madrid amb Barcelona.

Trens Internacionals d'Alta Velocitat Renfe-SNCF en Cooperación
Paris – Barcelona.
Lyon – Barcelona.
Marsella – Barcelona.

Una xarxa de 13 ciutats vinculades entre sí. Des de París, Lyon, Marsella, Toulouse, Perpignan, Narbonne, Agde, Béziers, Sète, Montpellier, Nîmes, Avinyó, Aix-en-Provence, Valence a França cap a Barcelona.

Trens Regionals | Rodalies
Trens Regionals: Línies R11, R12, R13, R14, R15 i R16 a Tarragona, Costa Daurada, Port Aventura, Tortosa, Lleida, Girona, Figueres, Portbou, entre d'altres destinacions.
Trens de Rodalies: Línies R1, R2, R2Nord, R2Sud, R3 i R4 a Mataró – Maçanet, Vic, Vilanova, Vilafranca – Manresa, entre d'altres destinacions.
Línia R2Nord a l'aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Informació i venda de bitllets
www.renfe.com

Dades d'accessibilitat


L’estació de Sants té el servei d’acompanyament "Atendo" que s’ofereix a les persones amb discapacitat sense sol•licitud prèvia. Només cal que aquestes es presentin 30 minuts abans de la sortida del seu tren a l’oficina d’atenció al viatger.

A l’estació hi ha també una oficina d’informació de Turisme de Barcelona.

Hi ha un desfibrilador a la farmàcia de l'estació (al costat de l'entrada per Plaça de Sants)
Discapacitat visual
L’estació té dues entrades. Per tal de localitzar ràpidament l’oficina d’atenció al viatger, és preferible entrar per la Plaça Joan Peiró (la mateixa que té la parada de taxis) i seguir recte durant uns 50 metres, on trobareu també l’oficina d’informació de Turisme de Barcelona.

A l'estació de Sants hi ha línies d'encaminament podotàctil.
Les andanes compten també amb senyalització podotàctil rugosa per tal d’evitar un apropament perillós a les vies.

Les màquines de venda de bitllets de RENFE, tot i tenir retolació en Braille, encara no són accessibles per a persones cegues.

L’estació compta amb megafonia en català i castellà, i en alguns casos en anglès i francès.
Gos pigall Braille
Discapacitat auditiva
La informació de les arribades i sortides dels trens, així com de les vies on s’aturen, apareix clarament en pantalles que s’actualitzen constantment.

Algunes guixetes de venda de bitllets estan equipades amb bucle magnètic i degudament senyalitzades.

RENFE està començant a provar alguns serveis com la video interpretació a les oficines i l’emissió per les pantalles de l’estació de missatges informatius en llengua de signes.
Bucle magnètic
Discapacitat motriu
Les entrades a l’estació de Sants són a peu pla. A l’interior de l’edifici hi ha escales, escales mecàniques i ascensors que comuniquen amb la planta inferior, on es troben les andanes.

Si arribeu a l’estació amb Metro (L3 i L5) trobareu un ascensor que us durà a l’exterior i des de fora podreu accedir a l’estació de tren.

Les guixetes de venda de bitllets de l’estació de Sants són accessibles i disposa de lavabos adaptats.

Tots els locals comercials i els quioscs que hi ha a l’interior de l’estació són a peu pla o tenen rampes d’accés.

Trens accessibles que tenen parada a l’estació de Sants de Barcelona: AVE, Avant, Alvia, Euromed, Arco, Alaris, Talgo, Trenhotel i mitja Distància. La majoria dels trens de rodalies ja són accessibles, sobretot a la línia de l’aeroport i a la de la costa direcció Mataró, Blanes i Maçanet. Cal, però, consultar prèviament quins ho són i els seus horaris.

Data de l'última actualització: 18/08/2023

Tornar al llistat d'estacions
Estació de França Estació de França
Avinguda del Marquès de l'Argentera, s/n.
Horari: 04.45 a 00.00h.
Metro: L4-Barceloneta. Bus: 47, 59, 120, D20, H14, V13, V15, V17 i V19.

La construcció actual data el 1929 i és un dels exemples més importants de l'arquitectura del ferro de l'Estat Espanyol. De l'estació de França de Barcelona destaquen especialment dos espais: el gran vestíbul cobert par tres voltes i les immenses naus d'estructura metàl·lica que cobreixen les andanes. D'aquesta estació surten trens nacionals i regionals.

Trens Nacionals
Euromed: Alacant - València - Tarragona - Barcelona.
Talgo: enllaça Barcelona amb diferents ciutats espanyoles.
Regional Express: enllaça Barcelona amb diferents ciutats espanyoles.

Trens Regionals | Rodalies
Trens Regionals: Línies R13, R14, R15, R16 i R17 a Tarragona, Costa Daurada, Port Aventura, Tortosa i Lleida entre d'altres destinacions.
Trens de Rodalies: Línia R2Sud a Vilanova i la Geltrú, Sitges i Castelldefels entre d'altres destinacions.

Informació i venda de bitllets
www.renfe.com

Dades d'accessibilitat


L’estació de França té el servei d’acompanyament Atendo que s’ofereix a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat. En aquesta estació no cal sol·licitar-lo prèviament. Només cal presentar-se 30 minuts abans de la sortida del tren a l'Oficina d'Atenció al viatger.
Discapacitat motriu
L’entrada principal disposa de rampes laterals a la façana, de pendent suau. Els espais interiors, molt amplis, són accessibles, i té elevador mòbil amb rodes per facilitar l’accés des de l’andana als trens accessibles. Hi ha cabines de lavabos adaptades.

Data de l'última actualització: 11/09/2019

Tornar al llistat d'estacions
Estació de Passeig de Gràcia
Passeig de Gràcia - Aragó, s/n.
Horari: 5.00 a 00.00h.
Metro: L2/L3/L4-Passeig de Gràcia. Bus: 7, 22, 24, 39, 47, H10, V15 i V17.

Trens Regionals | Rodalies
Trens Regionals: Línies R11, R13, R14, R15, R16 i R17 a Tarragona, Costa Daurada, Port Aventura, Tortosa, Lleida, Girona, Figueres, Portbou, entre d'altres destinacions.
Trens de Rodalies: Línies R2, R2Nord i R2Sud a Mataró – Maçanet, Vic, Vilanova, Vilafranca – Manresa, entre d'altres destinacions.
Línia R2Nord a l'aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Informació i venda de bitllets
www.renfe.com

Dades d'accessibilitat


Des que van acabar les obres de reforma el gener de 2014, aquesta estació subterrània és accessible per a tots els viatgers.

Aquesta estació no disposa del servei "Atendo" de acompanyament, però a la Oficina d'Atenció al Client l'atendran en cas de necessitar-ho.

En aquesta estació no hi ha lavabos públics. No obstant això, en el petit bar que hi ha en el vestíbul de l'estació, el lavabo està adaptat per a persones en cadira de rodes.

Discapacitat visual
A l'estació de Passeig de Gràcia hi ha línies d'encaminament podotàctil.
Les andanes compten també amb senyalització podotàctil rugosa per tal d’evitar un apropament perillós a les vies.
Tot i que tenen Braille, les màquines de venda de bitllets no són accessibles. Per tant, cal anar a comprar-los a les guixetes, sí bé l'horari és reduït i a la nit són tancades.
Gos pigall
Discapacitat motriu
Hi ha dos ascensors per accedir des del carrer fins a l'interior de l'estació. Els ascensors es troben en dues de les quatre cantonades del Passeig de Gràcia amb el carrer Aragó.

L'ascensor del "cantó muntanya" comunica amb el vestíbul principal, on hi ha les guixetes de venda de bitllets, l'oficina d'Atenció al Client, i l'accés més directe a la Via 1.
L'ascensor del "cantó mar" comunica amb un petit vestíbul on, a banda de les màquines de venda automàtica de bitllets, hi ha l'accés a la Via 2 i a la línea verda (L3) de Metro.

A la Via 1 s'aturen els tren que van en direcció sud: Aeroport, Castelldefels, Sant Vicenç de Calders, Tarragona, Tortosa i Lleida.
A la Via 2 s'aturen els trens que van en direcció nord: Granollers, Maçanet-Massanes, Girona i Port-Bou.

A part dels dos ascensors amb accés a l'exterior, dins l'estació hi ha dos ascensors més per a accedir a las vies o andanes, i una plataforma elevadora que salva un desnivell amb un tram d'escales.

Les guixetes de venda de bitllets que hi ha al vestíbul principal, tenen una alçada de 115 cm.


Data de l'última actualització: 11/09/2019

Tornar al llistat d'estacions
Estació de Plaça de Catalunya
Plaça de Catalunya.
Metro: L1/L3-Catalunya. Bus: 19, 22, 24, 47, 52, 55, 59, 62, 67, D50, H16, V13, V15 i V17.

Trens Regionals | Rodalies
Trens Regionals: Línies R12 i RG1 a Lleida, Figueres i Portbou, entre d'altres destinacions.
Trens de Rodalies: Línies R1, R3 i R4 a Manresa – Lleida; Costa del Maresme – Blanes i Vilafranca del Penedès, entre d'altres destinacions.

Dades d'accessibilitat


Aquesta estació no disposa del servei "Atendo" de acompanyament, però a la Oficina d'Atenció al Client l'atendran en cas de necessitar-ho.
Discapacitat visual
L'estació compta amb megafonia en català i castellà.

Hi ha encaminaments tàctils que condueixen als viatgers a la sortida de Passeig de Gràcia. A l'única andana que hi ha (central, amb una via a cada banda) també se n'han fet, concretament paral·lels a les vies (per a advertir la proximitat d'aquestes) i perpendiculars, per a indicar escales i ascensors.

Tot i que tenen Braille, les màquines de venda de bitllets no són accessibles. Per tant, cal anar a comprar-los a les guixetes, sí bé l'horari és reduït i a la nit són tancades.
Gos pigall Elements tàctils Braille
Discapacitat motriu amb ajuda
L'estació compta amb un ascensor a la sortida de Ronda Universitat. És important assegurar-se que s'està utilitzant concretament aquest si es desitja agafar un tren de RENFE, ja que n'hi ha un de proper al carrer Pelai que només dona accés a FGC i Metro. L'estació també compta amb dos ascensors per a baixar a les andanes.

És important saber que no tots els trens de Rodalies són accessibles i per tant es recomana consultar prèviament si els que es volen agafar ho són i si l'estació de destí també ho és.

Data de l'última actualització: 11/09/2019

Tornar al llistat d'estacions
Tornar a l'índex de la pàgina
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments