Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Parc del Laberint


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc del Laberint

Parc del Laberint

La joia verda del districte d'Horta i Guinardó és sense dubte aquest parc, dissenyat el 1792 per l'enginyer italià Domenico Bagutti, sota l'iniciativa del propietari de la finca, Joan Desvalls, marquès de Llupià i d'Alfarràs.

És el jardí més antic de tots els de Barcelona, un exemple immillorable de jardineria culta, especialment acurada quan els descendents del marquès van ampliar el parc sota la direcció de l'arquitecte Elies Rogent, amb la incorporació d'un jardí romàntic amb parterres, placetes, grans arbres i una cascada. En total, una finca boscosa de 55 hectàrees, de les quals 9 parcialment enjardinades seguint el gust pels jardins neoclàssics de l'època, tot i que el caràcter boscós de la majoria del parc li donen un caire romàntic i ple de racons per descobrir, alguns decorats amb escultures mitològiques.

El Parc acull exemplars catalogats com ara un til·ler i un cedre de l'Himàlai, que formen part del Catàleg d'Arbres d'Interès Local, així com un arbre de Júpiter, una plantació de camèlies, alzines i un exemplar de sequoia. També hi ha un canal romàntic, originàriament navegable, fonts i brolladors, una petita cascada i un rierol.

Al parc s'hi troba l'antiga "Torre Soberana" una antiga casa de camp del segle XIV, restaurada i redecorada en estil arabesc durant el segle XIX. El laberint vegetal, format per xiprers retallats, dóna nom al parc i és un punt de trobada i joc de persones de totes les edats que s'apropen a aquest indret tan encantador, al peu de Collserola.


L'imperdible familiar:
A qui no li agrada l'emoció de perdre's en un laberint? El Laberint d'Horta es converteix en el lloc ideal per jugar a fet i amagar i competir per arribar el primer o primera al centre i descobrir l'estàtua d'Eros. El parc disposa a més d'una zona verda amb taules de pícnic i una àrea de jocs infantils just a l'entrada.

Dades generals


Adreça: Passeig dels Castanyers, 1 (08035). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.bcn.cat/parcsijardins
Horari: De l'1 d'abril al 31 d'octubre, de 10 a 20h.
De l'1 de novembre al 31 de març, de 10 a 18h.



Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Parc del Laberint es troba a la zona alta de la ciutat, en uns terrenys amb pendents pronunciades. Convé que els visitants amb cadira de rodes vagin acompanyats.
A l’entrada del parc, just després de l’escalinata principal, hi ha una àrea de jocs infantils, i un bar amb lavabo adaptat.
Entrada gratuïta per a les persones amb discapacitat més un acompanyant.

Discapacitat visual
Just al costat de la guixeta d’entrada al parc, hi ha un panell informatiu en braille.
Braille
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
L’aparcament (accés pel carrer Germans Desvalls) disposa de 2 places senyalitzades i reservades per a persones amb mobilitat reduïda.
La parada de Metro Mundet (L3) té ascensor, si bé el camí fins l’entrada del parc té fortes pendents.
Tot i que la zona monumental presenta algunes barreres arquitectòniques, hi ha dos recorreguts alternatius i senyalitzats per a usuaris de cadira de rodes. Un dels camins té el paviment de ciment i accedeix directament al Laberint. L’altre camí és de terra i travessa verticalment tot el parc.

Data de l'última actualització: 02/08/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments