Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Basilica of Santa Maria del Pi


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Basílica de Santa Maria del Pi

Basilica of Santa Maria del Pi

Des de molts punts del Barri Gòtic de Barcelona es pot sentir el repicar de l'Antònia, la campana més gran de les sis que coronen el campanar octogonal de l'església Santa Maria del Pi. Ens apropem per descobrir, entre les pintoresques places del Pi i Sant Josep Oriol, l'església de Santa Maria.

Malgrat que hi ha antecedents de la parròquia des del segle V, l'actual edifici va ser construït entre 1319 i 1391, l'estil gòtic català de Santa Maria del Pi ens presenta una església d'una sola nau, envoltada de capelles laterals obertes entre els contraforts. La volta de creueria, una de les més airoses del país, tanca el recinte i li dóna immensitat. Quatre dels vitralls de l'Església de Santa Maria del Pi de Barcelona son originals d'un dels millors vitrallers del barroc català, Josep Ravella. La rosassa, la més gran de Catalunya, és una còpia exacta de l'original del segle XIV. La reproducció la va dur a terme Josep Maria Jujol, mà dreta d'Antoni Gaudí, després de la seva destrucció durant la Guerra Civil (1936-1939). A l'interior es conserva la imatge gòtica de Nostra Senyora del Pi, del segle XIV.

Visiteu la nau, les capelles adjacents i els espais museístics, on es troba una important col·lecció d'orfebreria i uns excepcionals escuts funeraris medievals, únics a Catalunya. Pugeu al campanar des d'on gaudireu d'una de les millors vistes de Barcelona. O deixeu-vos endur pels concerts en directe que se celebren a l'església.

Diuen que en aquest indret del Barri Gòtic de Barcelona hi havia un bosc de pins, i de fet, davant l'església encara se'n pot veure un. Al lateral, el portal lateral de l'Avemaria deixa veure alguns elements romànics de la que va ser l'església anterior. A l'Església de Santa Maria del Pi de Barcelona hi descansen les despulles de molts membres de la noblesa barcelonina i del més barceloní de tots els sants, Sant Josep Oriol, que va ser capellà d'aquesta afamada parròquia.

Deixeu-vos seduir per l'encant de les places del Pi i Sant Josep Oriol on, a més, una quarantena de pintors hi exposen les seves obres tots els caps de setmana.

Banner enllaç Barcino Sacra









Dades generals


Adreça: Plaça del Pi, 7 (08002). Barcelona
Telèfon: 933 184 743
Web: www.basilicadelpi.cat
E-mail: info@basilicadelpi.cat
Horari: Dilluns a dissabte, d'11 a 20h.

Visita cultural: dilluns a dissabte, de 10 a 18h.
Visita cultural + campanar: dimarts a dissabte, a les 11, 12.30, 14, 15.30 i a les 16.45h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat visual
Hi ha una maqueta de fusta que reprodueix a escala la Basílica de Santa Maria del Pi. Es troba situada al fons de la nau a mà dreta, molt a prop de la sala on hi ha el Museu i el Tresor.

Gos pigall
Discapacitat motriu
L'entrada principal, a la Plaça del Pi, té graons. L'accés per a persones amb mobilitat reduïda es troba a la façana lateral que hi ha a la Plaça Sant Josep Oriol. Aquesta entrada lateral és a peu pla i sense barreres.

L'itinerari per l'interior de l'església no presenta dificultats i permet accedir a la capella lateral que hi ha a la banda dreta del vestíbul, on sovint s'hi fan concerts de guitarra clàssica.

La sala del Museu i Tresor de la Basílica no és accessible perquè hi ha graons.

La pujada al campanar té 260 esglaons i és per tant del tot inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda.

No hi ha lavabos adaptats.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments