Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Palau de la Música Catalana


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana

El Palau de la Música Catalana, l'anomenat "edifici més modernista del món" curiosament no és obra de Gaudí, sinó del seu coetani Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, 1850-1923). Aquesta sala de concerts de Barcelona, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un monument artístic d'una bellesa excepcional i, alhora, un escenari musical de gran prestigi.

En menys de tres anys, de 1905 a 1908, Barcelona va aconseguir aixecar un dels seus edificis més esplèndids, el Palau de la Música Catalana. La seva construcció va ser impulsada per una societat coral popular, l'Orfeó Català, i encarregada a l'arquitecte i polític Domènech i Montaner. Aquest va comptar amb un grup de col·laboradors de primer ordre, com ara Pau Gargallo i Eusebi Arnau per als grups escultòrics interiors, Antoni Rigalt per als vitralls, Lluís Bru per als mosaics o Miquel Blai per al grup escultòric "La Cançó", situat a la cantonada exterior de l'edifici. L'arquitecte, d'estil modernista, va idear una innovadora estructura de ferro que permet emprar parets de vitrall, les quals deixen passar la llum. Els motius florals converteixen l'interior de la sala de concerts en una autèntica festa per als ulls, fent que el Palau de la Música Catalana de Barcelona se'ns aparegui com un hivernacle frondós de flors i plantes.

L'ampliació del Palau, dirigida per l'arquitecte Òscar Tusquets ha permès, a més, la visibilitat completa de la façana lateral, fent realitat el somni de Domènech i Montaner. També ha suposat la creació d'un nou auditori subterrani de 600 places, el "Petit Palau", i un restaurant, "El Mirador del Palau".

Dades generals


Adreça: Carrer del Palau de la Música, 4-6 (08003). Barcelona
Telèfon: 932 957 200
Web: www.palaumusica.cat
E-mail: visites@palaumusica.cat
Horari: Diari de 10 a 15.30h.
Juliol, diari de 10 a 18h.
Agost, diari de 9 a 18h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Palau de la Música Catalana no presenta barreres arquitectòniques. Hi hi ha la possibilitat de veure’l per dins sense necessitat d’assistir a un concert, ja que s’hi fan visites arquitectòniques guiades que s’adapten a les necessitats dels diversos grups.

Les visites guiades es poden reservar online o bé trucant al telèfon 938 555 731 o per email a visites@palaumusica.cat

En els concerts es facilita l'accés i una situació adequada per a les persones amb alguna discapacitat. Es recomana trucar al 932 957 207 en el moment d’adquirir les localitats.

Fes clic aquí per planificar la teva visita.

El Palau disposa d’un servei mèdic durant els concerts, situat al vestíbul del Petit Palau.
Discapacitat visual
El discurs i el recorregut de les visites guiades s’adapta a les necessitats de les persones cegues o amb discapacitat visual. Sempre sota la supervisió del guia, es permet tocar elements decoratius com vitralls, ceràmiques, etc.

Les botoneres dels ascensors tenen braille i alt relleu.
Gos pigall Elements tàctils Braille
Discapacitat motriu
L’accés recomanat per als usuaris de cadira de rodes és per la plaça del Foyer. Ara bé, a l’entrada principal on hi ha les portes giratòries, hi ha també les portes d’emergència. Quan és necessari, s'obren per donar pas a les cadires de rodes.

L'itinerari per l'interior del Palau no presenta dificultats d'accessibilitat. L’edifici consta de diverses plantes, que es comuniquen mitjançant tres ascensors d’àmplies dimensions.

Tant a la sala gran de concerts com a la sala Petit Palau hi ha zones reservades per a usuaris de cadira de rodes. A la platea de la sala gran hi ha els seients 1,3,5,2,4 i 6 de les files circulars on es poden col•locar cadires de rodes. També les llotges 11 i 13 del segon pis admeten dues cadires de rodes cadascuna. A la sala Petit Palau hi ha tres llocs per a cadires a dalt de la graderia, a l’última fila, tot i que hi ha possibilitat de més espai prèvia sol•licitud.

Al Palau hi ha dos lavabos adaptats: un a la planta baixa situat al hall del Petit Palau, i un altre al primer pis de la sala gran de concerts.

Els aparcaments de pagament propers al Palau de la Música disposen de places reservades per a persones amb discapacitat, i al carrer Ortigosa hi ha dues places d’aparcament degudament senyalitzades.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments