Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Palau Güell


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Palau Güell

Palau Güell

El Palau Güell, obra de joventut d'Antoni Gaudí, uneix una sumptuositat de regust medieval amb l'extravagància única de l'arquitecte. L'edifici es va acabar de construir el 1890, i fou la residència privada del mecenes de Gaudí, el Comte Güell. El Palau Güell ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El riquíssim empresari, hisendat i polític Eusebi Güell i Bacigalupi (Barcelona, 1846-1918) va ser el principal mecenes de Gaudí. El 1885, abans que l'arquitecte fos conegut, el Comte Güell li encarregà la construcció de la seva pròpia residència. Gaudí era conscient del desig de Güell de fer ostentació davant les seves amistats (la casa serviria per a exposicions, concerts, etc.). I va concebre un projecte arquitectònic insòlit i agosarat. Es basava en una utilització innovadora de les tècniques constructives tradicionals, així com en l'ús d'una gran varietat de materials, incidint especialment en aquells més cars, com el marbre. Gaudí combinà l'estructura quadrada típica dels palaus medievals catalans i un exquisit cassetonat dels sostres de fusta amb innovacions com l'arc parabòlic, tan característic de la seva obra. No va crear tan sols un palau, sinó també una metàfora, ja que aquest ascendeix, com el propi Güell, del fosc soterrani de la pobresa fins la festa de color de la coberta. I és que la planta baixa, marcada per la severitat del marbre gris, contrasta màgicament amb el joc de colors i formes de les vint xemeneies-escultura del terrat. Aquestes xemeneies varen ser recobertes pel genial arquitecte amb materials de rebuig que incloïen rajoles trencades i restes de plats esmicolats procedents de la Cartuja de Sevilla. Un trencadís de ceràmica, marbre i vidres de colors decora aquestes xemeneies, veritables símbols del Palau Güell.

Dades generals


Adreça: Carrer Nou de la Rambla, 3-5 (08001). Barcelona
Telèfon: 934 725 775 / 934 725 771
Web: www.palauguell.cat
E-mail: palauguell@diba.cat
Horari: De l'1 d'octubre al 31 de març, de 10 a 17.30h.
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 10 a 20h.
Dilluns no festius, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Palau Güell, degut a les característiques de l’edifici, no és enterament visitable amb cadira de rodes. Hi ha, però, un itinerari adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.
El Museu treballa la comunicació sense barreres en tots els àmbits, i ofereix tota mena de recursos i visites adaptades per als visitants amb necessitats especials.
Hi ha diverses modalitats d’audioguies: amb audiodescripció, en Llengua de signes, amb transcripcions en pantalla etc a més a més de la general. L’audioguia és opcional i està inclosa en el preu d’entrada.
S’admeten gossos pigall i gossos d’assistència en tot el recinte.
El personal ha rebut formació en atenció al Client amb discapacitat. Hi ha un servei especialitzat d’acollida a persones amb necessitats especials disposat a informar i facilitar la visita.

Contacte per a consultes d'accessibilitat i reserva de visites adaptades: Tel 934 725 775 o bé 934 725 771, o palauguell@diba.cat

Per a més informació consulteu el web
Discapacitat visual
Hi ha audioguies descriptives en català i en castellà.

Plànols en relleu i braille, així com lupes d'augment, disponibles al mostrador d'entrada.

En el pati de la planta baixa, a tocar de la botiga, hi ha unes maquetes tàctils, retolades amb tinta i braille. La més gran, escala 1:100, mostra l’edifici amb tots els seus detalls arquitectònics i decoratius. Una segona maqueta, escala 1:30, reprodueix l’agulla central del terrat.
Gos pigall Elements tàctils Braille Àudiodescripció
Discapacitat auditiva
Audioguies subtitulades en català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, japonès i portuguès.

Transcripcions de l’audioguia: el text de l’audioguia, en els diversos idiomes, també està disponible en format paper.

Videoguies en llengua de signes catalana (LSC) i castellana (LSE).

Sistema d'amplificació de so: Servei de préstec de bucles inductius adaptats a les audioguies i als sistemes de guiatge de grups. Estan disponibles al mostrador de recollida d'audioguies.
Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Accés i aparcament:
El Palau Güell és molt a prop de l’estació de Metro Drassanes (L3 verda), que disposa d’ascensor. Tantmateix, just davant l’edifici hi ha una plaça d’aparcament reservada per a persones amb discapacitat. Per reservar-la cal trucar per telèfon i facilitar la matrícula i el model del vehicle, així com el dia de la visita.

Entrada i recepció:
La guixeta es troba a l’exterior de l’edifici, a la vorera del carrer. La guixeta té un vidre de protecció i té una alçada de 110 cm.
L’entrada principal té un graó aïllat de 5 cm d’altura, sense alternativa. El graó està senyalitzat amb dues franges de color contrastat que avisen del desnivell.
El mostrador d’atenció al públic té dues alçades: una de 110 cm i l’altre de 74 cm.

Mobilitat a l'interior:
El Palau Güell, amb cadira de rodes, no és visitable en la seva totalitat. Tantmateix hi ha un itinerari adaptat que permet visitar les parts més destacades de l’edifici.
S’accedeix a les diferents sales mitjançant escales o bé amb ascensor alternatiu, excepte la sala del soterrani a la qual només s’hi arriba per una rampa de 26 metres de llarg i una inclinació del 16%.
Hi ha un servei de préstec de cadires de rodes adaptades a les mides de l’ascensor (amplada de la porta: 70 cm; interior: 105 cm de fons per 83 cm d’amplada). En cas que la cadira de rodes del visitant superi les mides màximes de l’ascensor és necessari el canvi de cadira. El personal del servei d’atenció especialitzada facilita la transferència de cadira.
Hi ha seients i àrees de descans al llarg del recorregut.

Lavabos:
Hi ha lavabos adaptats a la planta baixa.
La porta té una amplada de 77 cm. Hi ha una barra de suport abatible a l’esquerra del WC i una altra fixa a la dreta.
Sota el rentamans hi ha un espai lliure que permet l'aproximació frontal.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments