Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Park Güell


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Park Güell

Park Güell

Si hi ha una obra de Gaudí on la natura i l'arquitectura arriben a una identificació plena i sorprenent, aquesta obra és sense cap mena de dubte el Park Güell de Barcelona. El que inicialment es projectà com una ciutat-jardí a l'estil anglès –d'aquí el nom de Park- va esdevenir finalment el parc públic més singular de Barcelona.

El Park Güell fou un intent de crear una urbanització en plena natura a l'antiga vila de Gràcia, un projecte immobiliari ambiciós impulsat per Eusebi Güell, mecenes de Gaudí. La propietat, de terreny irregular, tenia 15 hectàrees i s'hi havien d'aixecar un total de 40 cases unifamiliars. Només se'n van construir dues, una de les quals va ser ocupada pel propi Gaudí i és actualment, la seva Casa-Museu. L'arquitecte treballà entre 1900 i 1914 en les obres de condicionament del Park Güell, projectant les seves inquietuds urbanístiques amb la construcció de camins, porxos i viaductes plenament integrats en la natura de Barcelona.

La imaginació desbordant tan pròpia de l'obra de Gaudí es fa ben palesa en els diferents elements que avui sorprenen als visitants de tot el món que s'apropen a Barcelona. Els pavellons d'entrada al Park Güell, inicialment destinats a consergeria, acullen actualment el Centre d'Interpretació del Park Güell. L'escalinata, amb el famosíssim drac de ceràmica de colors, dóna accés a la sala hipòstila, un espai impressionant de 86 columnes que suporta el pes de la gran plaça que hi ha al damunt. El banc ondulat que ressegueix el perímetre de la plaça és obra de Jujol, un dels col·laboradors de Gaudí en la construcció d'aquest parc únic a l'antiga vila de Gràcia, que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat.

El Park Güell de Barcelona regula l'entrada de visitants a la zona monumental, que serveix per gestionar l'espai amb termes de qualitat de servei, eficàcia i sostenibilitat per tal de garantir la qualitat de la visita turística així com el lleure de veïns i usuaris. Es recomana la compra anticipada de les entrades per evitar temps d'espera i poder reservar l'hora d'accés.

Actualment s'estan duent a terme obres de restauració i conservació a la zona regulada. Per aquets motiu, poden haver-hi zones que es trobin afectades.

Trobareu més informació a www.parkguell.cat

Dades generals


Adreça: Avinguda del Santuari de St. Josep de la Muntanya, 46 (08024). Barcelona
Telèfon: 934 091 831
Web: www.parkguell.cat
E-mail: parkguell@bsmsa.cat
Horari: 12 febrer - 26 març: de 9.30 a 18h.
27 març - 29 octubre: de 9.30 a 19.30h.
30 octubre - 11 febrer: de 9.30 a 17.30h.



Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Park Güell es troba en un turó i per tant té alguns pendents pronunciats. És recomanable, doncs, que els visitants amb cadira de rodes vagin acompanyats.

Si bé la Zona Monumental presenta algunes barreres arquitectòniques, hi ha recorreguts alternatius que permeten fer una visita molt completa del parc. Veure plànol del recorregut adaptat

Les persones amb discapacitat (33% o més) tenen entrada gratuïta, i l'acompanyant té tarifa reduïda.

El recinte disposa de dues cadires de rodes de préstec sota demanda prèvia. En cas de necessitar algun tipus de requeriment especial, contacteu amb el Servei d'Atenció al Visitant mitjançant el correu electrònic parkguell@bsmsa.cat
Discapacitat visual
A les dues entrades del parc (carrer Olot i carretera del Carmel) hi ha plànols informatius en braille.
El parc conté nombrosos elements interessants susceptibles de ser tocats, com ara: la salamandra recoberta de trencadís que es troba a l’escalinata principal; el gran banc, també de trencadís, que delimita tot el perímetre de la plaça; les columnes d’estil dòric de la sala hipòstila; les reixes de ferro amb forma de papallona; etc.

És un parc agradable de passejar on es pot gaudir de la natura i l’arquitectura, així com dels seus sons (aigua de les fonts, ocells, alguna actuació musical amb molt bona acústica a la sala hipòstila) i olors de la diversa vegetació.

Compta amb una zona d’esbarjo per a gossos.
Gos pigall Elements tàctils Braille
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
L'aparcament per a autocars turístics (situat a la carretera del Carmel) disposa de 3 places per a persones amb diversitat funcional i vehicle acreditat.
Al carrer Olot, l’entrada principal del parc, hi ha una parada de taxis.

Al peu de l’escalinata principal hi ha el bar, la botiga i els lavabos. Cada nucli de lavabos disposa de cabines adaptades.

En aquesta zona s’hi troben els dos pavellons d'entrada, que allotjen el Centre d’Interpretació del parc i una llibreria. L’existència de graons i les dimensions reduïdes, fan inaccessibles aquests pavellons per als visitants amb cadira de rodes.

A la Casa-museu Gaudí que hi ha dins el parc, s’accedeix per una rampa de pedra que varia entre el 12 i el 14%. Tot i que no és accessible es pot veure des de l’exterior.

Data de l'última actualització: 02/08/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments