Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Considerat un dels millors exemples del gòtic català, el Museu-Monestir de Pedralbes permet contemplar el llegat artístic conservat per la comunitat de clarisses al llarg dels segles i conèixer el seu estil de vida.

El conjunt del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes va ser fundat per la reina Elisenda de Montcada a principis del segle XIV. Pertany a l'orde de les clarisses i comprèn l'església i un monestir, que gira entorn d'un impressionant claustre de tres plantes, un dels més grans i més ben conservats d'Europa.

L'harmoniosa estructura es troba envoltada de les estances principals: el "Dormidor", el "Refetor", la "Sala Capitular", l'"Abadia" i les "Cel·les de dia", una de les quals conté les meravelloses pintures murals gòtiques de Ferrer Bassa. El monestir conserva nombroses obres d'art, pintura, ceràmica, mobles, orfebreria, ornaments litúrgics, teixits i documentació que la comunitat de clarisses ha anat aplegant al llarg de segles. Totes aquestes peces estan relacionades amb la vida diària de les religioses o amb el patrimoni que les monges aportaven en ingressar-hi o que la comunitat anava adquirint per embellir el monestir, principalment els llocs de culte, com ara l'església. Part d'aquests objectes es poden veure exposats al Dormidor a l'exposició Els tresors del Monestir. També hi ha la recreació d'un jardí medicinal al claustre amb cinquanta-una espècies vegetals amb propietats medicinals. . A través de l'espai de procures, on s'emmagatzemaven els aliments s'accedeix a l'hort medieval del monestir, on es cultiven els productes d'horta per les monges a l'edat mitjana.

De l'església destaca la tomba de la reina Elisenda de Montcada, fundadora del monestir, així com la de famílies nobles molt importants en la història de Catalunya: els Pinós, els Cardona o, fins i tot, la del comte Eusebi Güell, mecenes d'Antoni Gaudí. Curiosament, la reforma d'aquesta església la va dur a terme, a finals del segle XIX, l'arquitecte Joan Martorell, professor de Gaudí.

Un espai privilegiat que convida a la calma i a la reflexió, en trobar-se en una de les zones més plàcides de la ciutat. A més, es duu a terme una interessant agenda d'activitats amb visites, concerts, conferències i exposicions temporals.

Banner enllaç experiències de ciutat










Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Baixada del Monestir, 9 (08034). Barcelona
Telèfon: 932 563 434
Web: http://monestirpedralbes.bcn.cat
Horari: Abril - setembre: dimarts a divendres, de 10 a 17h. Dissabte, de 10 a 19h. Diumenge, de 10 a 20h. Festius, de 10 a 14h.| Octubre - març: dimarts a divendres, de 10 a 14h. Dissabte i diumenge, de 10 a 17h. Festius, de 10 a 14h. | Tancat: 1 gener, 1 maig, 24 juny i 25 desembre.

Hora màgica: Accés gratuït al claustre. Dimarts i divendres, de 18 a 21h. Del 6 de juny al 15 de setembre 2023.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


En tractar-se d'un edifici històric, el museu-monestir de Pedralbes presenta algunes barreres arquitectòniques. Malgrat això, s'han pres totes les mesures possibles per a garantir l'accés dels visitants amb mobilitat reduïda. Les persones en cadira de rodes poden necessitar ajuda.

Hi ha una audioguia per a adults (en català, castellà, francès, anglès, alemany i italià), a més d'una versió per a nens (en català i castellà). Les audioguies están incloses en el preu de l'entrada.

És un dels equipaments culturals que participa en el programa socioeducatiu Apropa Cultura

Un dels projectes de proximitat que el Monestir va engegar és l'activitat sensorial “Passeig de les percepcions”, adreçada a educació infantil i educació especial.
Discapacitat visual
Hi ha maquetes tàctils, retolades en tinta i braille: la que reprodueix a escala el recinte arquitectònic del monestir; i una altra de la tomba de la reina Elisenda.

Hi ha també un plànol en relleu de la planta del monestir i totes les seves dependències. Aquest plànol també està retolat en tinta i braille.

Es poden tocar alguns elements originals interessants, com ara antics utensilis de cuina o detalls arquitectònics (relleus d'escuts, la font del claustre, etc)

Les botoneres dels ascensors tenen alt relleu i braille.
Gos pigall Elements tàctils Braille Ajudes òptiques o lletra ampliada
Discapacitat auditiva
Préstec d'aparells FM per a totes les activitats.

Possibilitat de sol•licitar un intèrpret de llengua de signes per a visites guiades o conferències, activitats, etc. La petició ha de fer-se amb una setmana d'antelació a través de la central de reserves del MUHBA. Telèfon: 932 562 122 (de dilluns a dijous de 10 a 14h i de 16 a 19h. Divendres de 10 a 14h) reservesmuhba@bcn.cat
Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
El carrer d'accés al museu fa pendent i el paviment és irregular, de llambordes antigues.

L'entrada principal no és accessible ja que té diversos graons. Existeix, però, una entrada alternativa amb rampes, que en algun tram té un pendent pronunciat.

És possible l'accés pràcticament a tot el Monestir amb ajuda d'un acompanyant. Hi ha rampes a la majoria d'espais visitables.

El centre del claustre és una zona enjardinada, amb passarel•les o camins de rajola (antiga però de superfície regular). Aquesta zona central es troba una mica elevada respecte a las galeries del claustre, i s'hi accedeix mitjançant un parell de graons. Malgrat això, en un dels accessos hi ha una rampa mòbil que permet als usuaris de cadira de rodes accedir al centre del claustre. La rampa és metàl·lica i extensible, sense baranes.

Hi ha dos ascensors que comuniquen els diferents nivells del Monestir.

A la planta baixa, al costat de l'entrada, hi ha lavabos adaptats.
Discapacitat cognitiva
El Monestir forma part d'un projecte amb el títol “La Bellesa cura” adreçat sobretot a familiars i associacions de persones amb discapacitat, basat en els efectes terapèutics de l'art.

Data de l'última actualització: 01/08/2023

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments